söndag 16 november 2014

Hur gick det här till?







Ja, det kan man verkligen undra. Jag skulle ju bara sätta kungsängslilja detta året, för att i framtiden få mitt hav på framsidan. Men så kom ett av dem där fantastiska erbjudandena på mailen och då är det ju så svårt att stå emot. Så det blev tre olika sorters tulpaner, som alla är satta nu. Nu är det bara att vänta och se hur det blir till nästa år.





Önskar Dig en trevlig vecka


Kram Sofie

fredag 14 november 2014

Trädgårdslycka

Ja det är det härliga temat på veckans Blommig Fredag. Det är väldigt svårt att sätta fingret på vad det är egentligen tycker jag, för det är ju så mycket. Det är när man kan sitta ute sent en sån där fantastiskt fin sommarkväll när det känns som om morgondagen är väldigt långt borta och låta tankarna bubbla i huvudet. Det är när man får laga mat på grönsaker och örter som man bara minuterna innan varit ute och plockat i köksträdgården. Det är när man helt plötsligt ser en knopp på en växt man samma år har köpt och aldrig sett blomma. Att få följa samma knopp varje dag tills man kan förundras över hur vacker blomman blev. Det är när man som i år, i mitten på november fortfarande kan plocka hösthallon och äta nästan varje dag. Det är när man en tidig söndagsmorgon på höstkanten kan föreviga frostnupna växter. Det är när man kan komma hem från jobbet och gå ut i trädgården, känna hur lugnet infinner sig och hur allt jobbigt rinner av en.








































Fler lyckliga trädgårdsstunder kan du läsa om här


Önskar Dig en riktigt bra helg!

Kram Sofie

fredag 7 november 2014

Längtan efter ljus

Veckorna går så himla fort nu tycker jag, det har redan gått ytterligare en och det är således dags för Blommig Fredag som denna veckan har temat; längtan efter ljus. Jag längtar inte egentligen efter ljus i den bemärkelsen att jag skulle längta efter våren och att det ljuset skulle komma tillbaka, utan snarare efter det ljuset som blir efter att det snöat en hel natt och det är alldeles vitt och orört, det kan verkligen lysa upp hela trädgården. Dem dagarna är så himla underbara och jag brukar ta med Hugo på en lång promenad bara för att få njuta av luften och ljudet av kramsnö under skorna.






 



                                                   







Inne njuter jag gärna av levande ljus, det hör höst/vinter säsongen till tycker jag. Nu njuter jag extra mycket av mina nya fina ljuslyktor med hjortar, såg dem faktiskt redan förra året men då fanns det bara en kvar så då blev det ingen. Men så när jag hade ärenden i Kristianstad förra helgen och sprang inom en av inredningsbutikerna stod dem där och väntade på mig och då kan man ju inte stå emot, så nu bor det tre stycken hemma hos mig.














Fler bidrag hittar du här


Trevlig helg!

Kram Sofie
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...